ASTERIX EN DE HELDEN

Ga naar beneden

ASTERIX EN DE HELDEN

Bericht  Tom MDP op zo dec 02, 2007 8:34 pmFILM
Het niet kunnen verslaan van de GalliŽrs ligt Ceasar enorm op de maag. De senaat in Rome stelt voor om die GalliŽrs als goden te erkennen wegens hun onoverwinnelijkheid. Men legt hen daarom voor om enkele proeven af te leggen en zodoende te bewijzen dat ze even goed of beter als de goden zijn. Asterix en Obelix trekken dan maar op weg naar Rome waarbij ze tijdens de tocht verschillende van deze opdrachten tot een goed einde moeten brengen. Het verhaal is leuker en gevarieerder dan Asterix de GalliŽr en gaat vlot vooruit. Op de tekenstijl is er wederom niks aan te merken, de sfeer is helemaal aanwezig.

BEELD EN GELUID
Veel moeite heeft men zich ook hier niet getroost, hetzelfde liedje als bij Asterix de GalliŽr. De transfer is genomen van een vervuilde print vol met haartjes, printbeschadigingen en onzuivere kleuren. Een kwaliteit die een beetje hoger ligt als een VHS cassette en daar is dan ook alles mee verteld. De geluidstrack is ook zeer gedateerd en sommige stukken komen zeer dof over, een beperkt geluidsspectrum van de originele geluidsband ligt aan de basis.

EXTRA'S
Geen extra's te vinden op deze DVD, een gemiste kans om deze release wat in waarde te kunnen opkrikken.

CONCLUSIE
Het enige wat misschien nog de aanschaf kan rechtvaardigen is de lage prijs van deze release. Ben je een Asterix verzamelaar dan zal je deze DVD wel aan je verzameling kunnen toevoegen, maar je blijft wel op je honger zitten door de lage kwaliteit en het volledig ontbreken van extra's. Kinderen zullen deze tekortkomingen wel door de vingers zien, zij hebben enkel interesse in het verhaal zelf.

SAMENVATTING

Studio: Bridge Entertainment

Regie: Rene Goscinny, Albert Uderzo, Pierre Tchernia
Met: -

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1975

Leeftijd:
AL

Speelduur:
78 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Dolby Digital 2.0 Nederlands

Ondertitels:
Geen
Extra's:
ē Geen


Opmerking: deze film is in feite dezelfde als De 12 Werken Van Asterix, behalve dat die laatste een rijkere keuze aan talen en ondertiteling heeft.
avatar
Tom MDP
Admin
Admin

Aantal berichten : 1564
Leeftijd : 32
Woonplaats : Wilrijk
Registration date : 22-10-07

Profiel bekijken http://animatiefilm.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum