ASTERIX DE GALLI╦R

Ga naar beneden

ASTERIX DE GALLI╦R

Bericht  Tom MDP op zo dec 02, 2007 8:32 pmFILM

De Romeinen die een enorm rijk hebben weten op te bouwen krijgen maar geen vat op een klein Gallisch dorp. Deze groep GalliŰrs vegen de vloer aan met de Romeinen die hen willen onderwerpen. Omdat men het geheim van hun krachten wil ontrafelen, infiltreert er een spion in het dorp. Een toverdrank bereid door de Dru´de helpt de bewoners van het dorp om elke aanval af te slaan. Caius Bonus, aanvoerder van een naburige vesting, wil deze toverdrank om zichzelf tot Caesar te kunnen uitroepen. Hiervoor ontvoert hij de Dru´de en gaat Asterix er op uit om hun toverdrankmaker te gaan bevrijden. Een verhaal gebaseerd op de gelijknamige eerste strip van Asterix uit 1961, gaat vlot vooruit en is mooi in beeld gebracht volgens de stijl die we uit de strips kennen.

BEELD EN GELUID
Veel moeite heeft men zich hier niet getroost. De transfer is genomen van een vervuilde print vol met haartjes, printbeschadigingen en onzuivere kleuren. Een kwaliteit die een beetje hoger ligt als een VHS cassette en daar is dan ook alles mee verteld. De geluidstrack is ook zeer gedateerd en sommige stukken komen zeer dof over, een beperkt geluidsspectrum van de originele geluidsband ligt aan de basis.

EXTRA'S
Geen extra's te vinden op deze DVD, een gemiste kans om deze release wat in waarde te kunnen opkrikken.

CONCLUSIE
Het enige wat misschien nog de aanschaf kan rechtvaaardigen is de lage prijs van deze release. Ben je een Asterix verzamelaar dan zal je deze DVD wel aan je verzameling kunnen toevoegen, maar je blijft wel op je honger zitten door de lage kwaliteit en het volledig ontbreken van extra's. Kinderen zullen deze tekortkomingen wel door de vingers zien, zij hebben enkel interesse in het verhaal zelf.

SAMENVATTING

Studio: Bridge Entertainment

Regie: -
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1967

Leeftijd:
AL

Speelduur:
65 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Dolby Digital 2.0 Nederlands

Ondertitels:
Geen
Extra's:
Ľ Geen
avatar
Tom MDP
Admin
Admin

Aantal berichten : 1564
Leeftijd : 32
Woonplaats : Wilrijk
Registration date : 22-10-07

Profiel bekijken http://animatiefilm.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum